понедельник, 30 августа 2021 г.

Чи так необхідно освіта і чи є воно чинником розвитку людини?


Всім доброго часу доби! Хочу поговорити з вами про роль навчання в нашому житті, адже з кожним днем міняється абсолютно все у цьому світі, і відношення до освітньої системи теж. На перший план виходить уміння шукати інформацію і продуктивно поводитися з нею, а не сама наявність диплому. Тому сьогодні спробуємо визначити, освіта як чинник розвитку людини або все-таки зайва витрата часу?

Що надихнуло на пошуки відповіді?

На цю тему мене сподвигли приклади відомих людей, які не отримали сертифікатів і атестатів. Приміром, Альберт Ейнштейн кинув навчання в школі, коли йому було 15 років. Стів Джобс, історію якого я розповідав в статті(«Реальні історії людей що добилися успіху своєю працею і завзятістю» ), покинув коледж після першого семестру, зрозумівши, що лише втрачає там час. І мені стало цікаво, чи правда кожна людина, спираючись тільки на свої прагнення і якості характеру, може добитися такого ж успіху. Чи все-таки важливо чому-небудь навчитися, отримати професію?

Види і особливості

За характером і обсягу знань, освіта може бути: початковим, загальним, спеціальним, і, врешті-решт, вищим. А ось за змістом ділять на природно-научне, гуманітарне і соціальне. Наше сучасне суспільство дуже швидко розвивається, перетворюючись на інформаційний тип. Тому розвинена і освічена людина в нім - передусім особа, яка розуміє своє місце в цьому житті, своє призначення. Вона уміє нести відповідальність за своє життя, забезпечуючи усім необхідним. Розбирається в культурі, політиці, економіці і інших сферах.

Що нам дає?

1.Матеріальне

Передусім, давайте розглянемо більше матеріальну користь від освіти, такий собі підсумок і результат, який можна поторкати і відчути, - диплом, атестат, сертифікат і інше. Так вже влаштовано наше життя, що рідкісний працедавець вирішить прийняти у свій колектив співробітника, який зовсім не має освіти. Навіть на посаду прибиральника.

Навіть якщо комусь таланить, і його влаштовують «по знайомству» — що відповідає посаді сертифікат або диплом має бути. І якщо ви вирішите відкривати свій бізнес, то для початкового капіталу необхідно все-таки заробити. Також і при пошуку інвесторів, яким важливо буде розуміти, що ви добре орієнтуєтеся в запропонованій ідеї і взагалі заявленій сфері.

2.Основи

Головне, і перше, що навчання дає кожній людині, незалежно від типу і виду - це основу, поштовх до саморозвитку, саморегуляції і саморуху. Приміром, у дитини ще в школі формується інтерес і бажання до пізнання чогось нового, дисципліна і самоконтроль. В процесі отримання професії і просто нових знань ми розвиваємося, відкриваємо в собі які-небудь таланти, придбаваємо навички і уміння.

Якщо викладачеві вдасться зацікавити учня або студента - це буде основою подальших самостійних пошуків інформації і розставляння пріоритетів. Саме воно штовхає потім людину на бажання пізнати навколишній світ, а згодом і себе у цьому світі за допомогою різних методик самопізнання. Навчившись працювати з інформацією, розвинувши самодисципліну - людина надалі здатна самостійно освоювати і інші професії, навіть не відвідуючи вищих учбових закладів.

3.Оточення

Завдяки організації процесу навчання ми соціалізуємося, спілкуємося і знаходимо однодумців. Адже щодня доводиться перетинатися з однією і тією ж групою людей, які абсолютно різні, і підходи до яких теж різні. Це допомагає встановити ближчі тісні зв'язки. Адже погодитеся, у більшості друзі з'явилися саме з шкільних або студентських часів. Є величезна кількість випадків, коли шкільну любов або дружбу люди змогли пронести крізь усе життя. Що стосується соціалізації - ми, спілкуючись з різними людьми, іноді вимушено розвиваємо в собі навички спілкування. Ми вчимося розуміти, з ким нам комфортно, а з ким зовсім би хотілося обмежити спілкування, а це вже маленький шматок в самопізнанні.

Коли я навчуся розрізняти, що мені подобається, а що ні - я дізнаюся який я.

Також відбувається «обростання зв'язками», коли знаєш, на кого можливо спертися і до кого звернутися, навіть при створенні власного бізнесу.

4.Можливості

Погодьтеся, якщо ви, приміром, не знатимете іншу мову - маловірогідно, що вас запросять на стажування за кордон. Чи, якщо не знатимете основ маркетингу, вам буде дуже складно «продати» своє резюме або зробити вірну презентацію своєї ідеї для інвесторів. Це можливість жити якіснішим життям.

Широкий діапазон знань спільно з набутими навичками і зв'язками допомагає задовольняти свої потреби. Він надихає на досягнення і перехід на новий рівень, на наступну сходинку в піраміді Абрама Маслоу(про це можете прочитати в статті «Як згідно теорії піраміди Маслоу повинні реалізуватися потреби людини»).

5.Самооцінка

Допомагає підняти людині самооцінку, стати упевненішим і отримувати визнання і повагу. Адже погодитеся, людина, атестат, що отримав тільки, про шкільну освіту рідко відчуватиме такий рівень власної цінності і упевненості, як людина, приміром, з двома вищими освітами. Тому що, окрім того, що отримані знання допомагають орієнтуватися у сучасному світі, так ще і є присутнім той момент, коли виникає гордість за те, що зміг, дійшов до кінця і досяг успіху і результатів. Це дає статус і певне становище в суспільстві.

6.Дає відчуття причетності до якого-небудь процесу або співтовариства

Приміром, отримавши кваліфікацію бухгалтера, людина не відчуває, що один однісінький у цьому світі, а він належить до цілої групи людей з цією ж професією, яких він може називати колегами, звертатися за підтримкою, радою або рекомендацією, або моментами самому ділитися напрацьованим досвідом. Іноді це відчуття приналежності не усвідомлюється людиною, але грає значну роль в його життя.

7.Успіх

Це поштовх до успіху, тому що розвинена і усвідомлена людина розуміє цінність знань і не бажає стояти на місці або зупинятися на досягнутому. Тому у нього вище мотивація і здатність до подолання перешкод, внаслідок того, що має різноманітну інформацію, уміє враховувати у своїй діяльності не лише свій досвід, але і переймає чужий, його мислення не обмежене і є присутньою висока здатність до отримання чогось нового. Він може підлаштовуватися під зміни і творчо підходити до вирішення питань. Одним словом, не гнатися за кимось, а жити «на хвилі».

8.Досвід

Завдяки навчанню наше суспільство розвивається, з'являються нові технології, які відчутно полегшують життя сучасної людини. Люди впродовж дуже великої кількості часу передавали один одному знання, ділилися досвідом і буде величезною помилкою знецінити накопичене нашими предками. Історії людей, які добилися світового успіху, не маючи дипломів і сертифікатів, дуже надихають, але погодитеся, не у кожного є природжені уміння відчувати і передбачати майбутні потреби суспільства. Економіка іноді дуже нестабільна, і відсутність освіти, коли є тільки величезне бажання і упевненість у своїх силах - може посилити положення.

9.Духовність

Відбувається також розвиток духовної сфери людини, адже, як я вже говорив в статті чи «Треба духовно розвиватися людині і як це зробити», духовність проявляється в прагненні людини пізнати себе і навколишню дійсність, в становленні себе як особі, самореалізації і розумінні, для чого я прийшов в цей світ і чим йому можу бути корисний.

10.Цікава особа

Ми можемо не помічати усю користь від процесу навчання, але нестача його відчувається відразу. Це адже не просто придбана професія або отриманий сертифікат — це прочитані нами книги, переглянуті фільми, якісь факти, це уміння підтримувати розмову разыми людьми на різні теми, це можливість писати грамотно і бути зрозумілим. Щодня ми щось читаємо, шукаємо потрібну вулицю, розгадуємо кросворд, намагаємося зрозуміти іноземні слова в пісні, щоб подпеть і так далі. Ми стаємо не просто цікавими співрозмовниками, а цікавими особами, на яких прагнуть бути схожими і до яких звертаються за порадою.

11.Підвищує інтерес до життя

Нові знання і інформація здатні надихати на саме життя. Цікава людина, яка може захоплюватися, відчуває азарт і інтерес до навколишньої дійсності - менш схильний до захворювань нервової, серцево-судинної системи і, взагалі, менш схильний до депресій і яких-небудь видів залежностей.

Як позначається на робочій діяльності?

·         Рівень зарплати. За наявності диплому магістра більше шансів отримати гідну оплату праці в порівнянні із звичайним шкільним атестатом. І навіть якщо ви вирішите змінити професію, і влаштуватися на іншу роботу, вибравши більше оплачувану спеціальність - наявність диплому буде такою собі «вхідним квитком» в нову сферу. Тобто, необхідність і можливості будуть рівноцінними, коли бажане цілком можливо реалізовувати в житті.

·         Це такий своєрідний «соціальний ліфт», за допомогою якого можливо підніматися по кар'єрних сходах. Оскільки більшість компаній вимагають від працівників доказу свого професіоналізму і кваліфікованості. А наявність вченого ступеня або диплому в сукупності з ефективними результатами діяльності будуть основою для просування вгору.

·         Можливість виграти конкуренцію. На сьогодні багато великих компаній практикують конкурсний метод при прийомі на роботу. І на первинному етапі можуть відхилити кандидатури з відсутністю диплому про вищу освіту. До того ж, за статистикою, на ринку праці людей з документами фахівця або магістра менше, ніж людей з середнім або технічним. А це означає, що конкурентна здатність вища, ніж у інших, і у людини з вищим буде більше можливостей і шансів.

·         Наявність робочих місць. Після університету більше шансів отримати роботу, чим після школи. Набагато більше відкритих вакансій на біржі праці в центрі зайнятості, а також велика вірогідність збереження робочого місця у разі працевлаштування.

Висновок

Якщо у вас є бажання підвищити рівень освіти самостійно, то я рекомендую до прочитання наступну статтю: «Що таке самоосвіта і як скласти індивідуальний план».

На цьому все, шановані читачі! Освіта насправді грає величезну роль в життя кожної людини, допомагає йому встановити і визначити цілі, принципи, сформувати ціннісну систему і розвинути свою духовність. І це безперервний процес, який допомагає сформувати не просто людину, а особу, зрілу, усвідомлену і гідну повага.

Якщо Вас зацікавила ця стаття, додайте її собі в соц. мережі, кнопки знаходяться внизу. Поки доки.

Джерела

 
  • Актуальное — https://dailydayua.livejournal.com/profile
  • Деньги — https://bn.quora.com/profile/Daily-Day
  • Общество — https://slashdot.org/~dailyday
  • Транспорт — https://about.me/dailyday
  • Здоровье — https://www.deviantart.com/dailydayua
  • Кулинария — https://flipboard.com/@dailyday/daily-day-of2olggby
  • Обучнеие — https://coub.com/dailyday
  • Развлечения — https://spark.adobe.com/page/BHlQqEvU7FYOR/
  • Туризм — https://padlet.com/dailyday/7l01hkevjqn4hjv4
  • Спорт — https://www.yummly.com/profile/BestCook767969
  • Животные — https://gitlab.com/dailyday
  • Технологии — https://support.mozilla.org/en-US/user/dailyday
  • Дети — https://www.openstreetmap.org/user/dailyday
  • Домашнее хозяйство — https://www.scoop.it/u/daily-day
  • Строительство — https://www.crunchyroll.com/user/dailyday
  • IT — https://justpaste.it/1wwxu
  • Мода и красота — https://www.houzz.com/pro/dailyday/__public
  • Актуальное — https://community.sw.siemens.com/s/profile/0054O000006UlpT
  • Деньги — https://www.skillshare.com/profile/Daily-Day/980003665
  • Общество — https://www.strava.com/athletes/91023516/posts/17570355
  • Транспорт — https://disqus.com/by/dailyday/about/
  • Здоровье — https://www.instapaper.com/p/9410710
  • Кулинария — https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=13gv3bQlxnlTWffpqa0ruFNlo4ES6sCfF&usp=sharing
  • Обучнеие — https://www.polygon.com/users/dailyday
  • Развлечения — https://pbase.com/dailyday/profile
  • Туризм — https://muckrack.com/dailyday
  • Спорт — https://www.4shared.com/u/wYcXh5b8/a_online.html
  • Животные — https://hub.docker.com/u/dailyday
  • Технологии — https://visual.ly/users/dailyday/portfolio
  • Дети — https://community.hpe.com/t5/user/ViewProfilePage/user-id/2048638
  • Домашнее хозяйство — https://www.buzzfeed.com/dailyday
  • Строительство — http://cs.astronomy.com/members/dailyday/default.aspx
  • IT — https://letterboxd.com/dailyday/
  • Мода и красота — https://www.ted.com/profiles/29878873/about
  • Актуальное — https://github.com/dailydayua
  • Деньги — https://roosterteeth.com/g/user/dailyday
  • Общество — https://www.blurb.com/user/dailyday
  • Транспорт — https://dribbble.com/dailyday/about
  • Здоровье — https://www.artfire.com/ext/people/dailyday
  • Кулинария — https://infogram.com/dailyday-1h7k230vlxn7g2x?live
  • Обучнеие — https://ccm.net/profile/user/dailyday
  • Развлечения — https://www.racked.com/users/dailyday
  • Туризм — https://my.stuff.co.nz/profile/dailyday
  • Спорт — https://gfycat.com/@dailyday
  • Животные — https://www.mobypicture.com/user/dailyday
  • Технологии — https://sketchfab.com/dailyday
  • Дети — https://profile.hatena.ne.jp/DailyDay/
  • Домашнее хозяйство — https://myspace.com/dailyday
  • Строительство — https://sites.google.com/view/dailydayua/home
  • IT — https://en.gravatar.com/dailydayua
  • Мода и красота — https://www.goodreads.com/user/show/139351275-daily-day
  • Актуальное — https://www.kickstarter.com/profile/dailyday/about
  • Деньги — https://www.threadsmagazine.com/profile/dailyday
  • Общество — https://www.evernote.com/shard/s501/sh/ae6e0400-13c9-d5b3-11bc-01f555adf0fc/f3679e01ae86c7400eeea3e02703966f
  • Транспорт — https://www.bahamaslocal.com/userprofile/1/96055/dailyday.html
  • Здоровье — https://500px.com/p/dailyday
  • Кулинария — https://www.indiegogo.com/individuals/27449280
  • Обучнеие — https://www.wattpad.com/user/dailydayua
  • Развлечения — https://8tracks.com/dailyday
  • Туризм — https://www.diigo.com/profile/dailyday
  • Спорт — https://otakumode.com/dailyday
  • Животные — https://www.opednews.com/author/author522066.html
  • Технологии — https://www.fundable.com/daily-day
  • Дети — https://tawk.to/dailyday
  • Домашнее хозяйство — https://dailyday.bandcamp.com/album/daily-day
  • Строительство — https://www.blogtalkradio.com/dailyday
  • IT — https://us.community.sony.com/s/profile/0054O000009io8L?language=en_US
  • Мода и красота — https://slsl.lithium.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/398253
  • Актуальное — https://www.vox.com/users/dailyday
  • Деньги — https://qiita.com/dailyday
  • Общество — https://www.mycustomer.com/profile/dailyday
  • Транспорт — https://www.metal-archives.com/users/dailyday
  • Здоровье — https://www.tripadvisor.com/Profile/dailydayua
  • Кулинария — https://angel.co/u/dailyday
  • Обучнеие — https://app.gumroad.com/dailyday
  • Развлечения — http://www.lawrence.com/users/dailyday/
  • Туризм — https://www.forexfactory.com/dailyday
  • Спорт — https://www.theoutbound.com/dailyday
  • Животные — https://start.me/p/m6J1wY/daily-day
  • Технологии — https://dailyday.imgbb.com/
  • Дети — https://www.360cities.net/profile/dailyday
  • Домашнее хозяйство — https://anyflip.com/homepage/fiuxw
  • Строительство — https://trello.com/dailydayua
  • IT — https://hitrecord.org/users/dailyday/records
  • Мода и красота — https://www.allmyfaves.com/dailyday
  • Актуальное — https://www.bibsonomy.org/user/dailyday
  • Деньги — https://www.gamespot.com/profile/dailydayua/about-me/
  • Общество — https://dailydayua.wordpress.com/
  • Транспорт — https://dailydayua.tumblr.com/
  • Здоровье — https://www.magcloud.com/user/dailyday
  • Кулинария — https://www.spreaker.com/user/15100034
  • Обучнеие — https://www.aeriagames.com/user/dailydayua/
  • Развлечения — https://www.theverge.com/users/dailyday
  • Туризм — https://www.eater.com/users/dailyday
  • Спорт — https://weheartit.com/dailydayua
  • Животные — https://www.destructoid.com/?name=dailyday&a=547325&start=0&chaos=ok
  • Технологии — https://hubpages.com/@dailyday
  • Дети — https://leetcode.com/dailyday/
  • Домашнее хозяйство — https://www.codechef.com/users/dailyday
  • Строительство — https://www.plurk.com/dailyday
  • IT — https://issuu.com/dailyday
  • Мода и красота — https://www.multichain.com/qa/account?state=profile-saved
  • Актуальное — https://ello.co/dailyday
  • Деньги — https://www.behance.net/dailyday1
  • Общество — https://startupmatcher.com/p/dailyday
  • Транспорт — https://www.viki.com/users/dailyday/about
  • Здоровье — https://www.gaiaonline.com/profiles/dailydayua/45603387/
  • Кулинария — https://www.longisland.com//profile/dailyday
  • Обучнеие — https://answers.informer.com/user/dailyday
  • Развлечения — https://data.world/dailyday
  • Туризм — https://www.mindmeister.com/users/channel/72420023
  • Спорт — https://dashburst.com/dailyday
  • Животные — https://www.patreon.com/dailyday
  • Технологии — https://www.empowher.com/users/dailyday
  • Дети — https://forum.codeigniter.com/user-38708.html
  • Домашнее хозяйство — https://slides.com/dailydayua
  • Строительство — https://my.desktopnexus.com/dailyday/
  • IT — https://app.wercker.com/dailyday
  • Мода и красота — https://paper.li/~/publisher/0eb391b7-9729-4f4d-968a-038ba366df8f
  • Актуальное — https://dzone.com/users/4614684/dailyday.html
  • Деньги — https://unsplash.com/@dailyday
  • Общество — https://forum.smartcanucks.ca/members/dailyday/
  • Транспорт — http://www.authorstream.com/dailyday/
  • Здоровье — https://www.podomatic.com/podcasts/a-menakhatunmarketer
  • Кулинария — https://www.hackerrank.com/dailyday
  • Обучнеие — https://tinychat.com/dailyday
  • Развлечения — https://www.sbnation.com/users/dailyday
  • Туризм — http://uid.me/dailyday
  • Спорт — https://www.pearltrees.com/dailyday/item380101698
  • Животные — http://forum.geonames.org/gforum/user/editDone/609552.page
  • Технологии — https://peatix.com/user/9509936/view
  • Дети — https://www.threadless.com/@dailyday/activity
  • Домашнее хозяйство — https://wanelo.co/dailyday
  • Строительство — https://seekingalpha.com/user/54858264/comments
  • IT — https://list.ly/dailyday/lists
  • Мода и красота — https://dailyday.dreamwidth.org/profile
  • Актуальное — https://www.openlearning.com/u/dailyday-qya6ey/
  • Деньги — https://www.sandiegoreader.com/users/dailyday/
  • Общество — https://dailyday.cgsociety.org/profile
  • Транспорт — https://speakerdeck.com/dailyday
  • Здоровье — https://www.wantedly.com/id/dailyday
  • Кулинария — https://www.nexxt.com/p/6D54DBE9-2F1A-44FA-9C23-081B0D380980?preview=1
  • Обучнеие — https://dailyday.listal.com/
  • Развлечения — https://www.mightycause.com/user/9xqjnf/
  • Туризм — https://startupxplore.com/en/person/daily-day
  • Спорт — https://www.weddingbee.com/members/dailyday/#
  • Животные — https://godotengine.org/qa/user/dailyday
  • Технологии — https://www.bitsdujour.com/profiles/ZtqoRF
  • Дети — https://www.credly.com/users/dailyday/badges
  • Домашнее хозяйство — https://creator.wonderhowto.com/dailyday/
  • Строительство — https://cyprus.com/author/dailyday/
  • IT — https://www.giantbomb.com/profile/dailyday/about-me/
  • Мода и красота — https://sourceforge.net/u/dailyday/wiki/Home/
  • Актуальное — https://www.folkd.com/user/dailyday
  • Деньги — https://opencollective.com/dailyday
  • Общество — https://edex.adobe.com/community/member/80S_a342N
  • Транспорт — https://worldcosplay.net/member/996088
  • Здоровье — https://clyp.it/user/2kciqz3c
  • Кулинария — https://www.digitaldoughnut.com/contributors/dailyday
  • Обучнеие — https://torgi.gov.ru/forum/user/edit/1503698.page
  • Развлечения — https://www.checkli.com/dailyday
  • Туризм — https://www.youmagine.com/banktop_vn/designs
  • Спорт — https://www.twitch.tv/dailydayua
  • Животные — https://ask.sqlservercentral.com/users/59914/dailyday.html
  • Технологии — https://replit.com/@dailyday
  • Дети — https://seedandspark.com/user/daily-day
  • Домашнее хозяйство — https://linktr.ee/dailydayua
  • Строительство — https://www.creativelive.com/student/dailyday
  • IT — https://descubre.beqbe.com/p/dailyday
  • Мода и красота — https://coolors.co/u/dailyday
  • Актуальное — https://dreevoo.com/profile.php?pid=273415
  • Деньги — https://www.stageit.com/dailyday
  • Общество — https://www.tetongravity.com/community/profile/dailyday/
  • Транспорт — https://inkbunny.net/dailyday
  • Здоровье — https://wakelet.com/@dailyday
  • Кулинария — https://www.fark.com/users/dailyday/
  • Обучнеие — https://readthedocs.org/projects/dailyday-demo/
  • Развлечения — https://www.dwell.com/collection/6835540815666966528
  • Туризм — https://www.mobafire.com/profile/dailyday-1009500
  • Спорт — https://player.me/dailyday/about
  • Животные — https://www.vbulletin.org/forum/member.php?u=560804
  • Технологии — https://people.sap.com/dailyday
  • Дети — https://neighborland.com/neighbors/dailyday
  • Домашнее хозяйство — https://www.redbubble.com/people/dailydayua/shop
  • Строительство — https://pantip.com/profile/6611311#topics
  • IT — https://www.bonanza.com/users/49956068/profile
  • Мода и красота — http://www.cplusplus.com/user/dailyday/
  • Актуальное — https://insightmaker.com/user/158397/
  • Деньги — https://vocal.media/authors/daily-day
  • Общество — https://www.recode.net/users/dailyday
  • Транспорт — https://www.myminifactory.com/users/dailyday
  • Здоровье — https://myanimelist.net/profile/dailyday
  • Кулинария — https://www.lifeofpix.com/photographers/dailyday/
  • Обучнеие — https://community.windy.com/user/dailyday
  • Развлечения — https://hypothes.is/users/dailyday
  • Туризм — https://www.bakespace.com/members/profile/dailyday/1307041/
  • Спорт — https://openuserjs.org/users/dailyday
  • Животные — https://www.klusster.com/portfolios/dailyday
  • Технологии — https://scholar.google.co.in/citations?hl=en&user=ec8cqsQAAAAJ&scilu=&scisig=AMD79ooAAAAAYSOdDyHpxWJIlM2Tv2yVR8o0oIfYE4Ca&gmla=AJsN-F7FEh1avtlUjp4MSXkLCqvJD95srrPVIEFpzs_IlvZYYoGeVdHpkKCp80Q79TY-3ZDaKE4PxNa5iDa01k0pO4laUstnWWU9ButcLJGetSPeiAKuE70&sciund=3601202300890650552
  • Дети — https://www.methodspace.com/members/dailyday/profile/
  • Домашнее хозяйство — https://www.algebra.com/tutors/aboutme.mpl?userid=dailyday
  • Строительство — https://community.chocolatey.org/profiles/dailyday
  • IT — http://hawkee.com/profile/795515/
  • Мода и красота — https://www.diggerslist.com/dailyday/about
  • Актуальное — https://www.wishlistr.com/profile/dailyday
  • Деньги — https://www.blackhatworld.com/members/dailyday.1533576/#about
  • Общество — https://triberr.com/dailyday
  • Транспорт — https://cycling74.com/author/6123db847175a8725bd18525
  • Здоровье — http://www.invelos.com/UserProfile.aspx?alias=dailyday
  • Кулинария — https://kitsu.io/users/dailyday
  • Обучнеие — http://atlas.dustforce.com/user/dailyday
  • Развлечения — https://public.tableau.com/app/profile/daily.day
  • Туризм — http://www.good-tutorials.com/users/dailyday
  • Спорт — https://forums.alliedmods.net/member.php?u=314439
  • Животные — https://www.pedalroom.com/members/dailyday
  • Технологии — http://ttlink.com/dailyday
  • Дети — https://community.arm.com/members/dailyday
  • Домашнее хозяйство — https://archives.profsurv.com/forum/Professional%20Surveyor%20Magazine%20Discussion/Ask-an-Expert/Re-Importance-Of-Learning-English-64948.aspx?a=0&pg=999&m=Successfully%20added%20message
  • Строительство — https://artmight.com/user/profile/238938
  • IT — https://os.mbed.com/users/dailyday/
  • Мода и красота — https://www.artstation.com/dailyday4
  • Актуальное — https://anotepad.com/notes/59tpxec3
  • Деньги — https://www.metooo.io/u/dailyday
  • Общество — https://www.zintro.com/profile/zi031386a9
  • Транспорт — https://my.djtechtools.com/users/1259464
  • Здоровье — https://www.awwwards.com/dailyday/favorites
  • Кулинария — https://www.picfair.com/users/dailyday
  • Обучнеие — https://dailyday.netboard.me
  • Развлечения — http://qooh.me/dailyday
  • Туризм — https://id.pr-cy.ru/user/profile/dailyday
  • Спорт — https://youpic.com/dailyday/?mode=bio
  • Животные — https://my.archdaily.com/us/@daily-day
  • Технологии — https://www.starnow.com/dailyday/
  • Дети — https://www.slideserve.com/banktopvn
  • Домашнее хозяйство — https://community.developer.authorize.net/t5/user/viewprofilepage/user-id/53252
  • Строительство — https://www.mapleprimes.com/users/dailyday
  • IT — https://marketplace.dealspotr.com/@dailyday
  • Мода и красота — https://findery.com/dailyday
  • Актуальное — https://zeef.com/profile/daily.day
  • Деньги — https://www.question2answer.org/qa/user/dailyday
  • Общество — http://www.brijj.com/bank-top
  • Транспорт — https://www.reverbnation.com/artist/dailyday
  • Здоровье — https://www.freitag.de/autoren/dailyday
  • Кулинария — https://bookme.name/dailyday
  • Обучнеие — http://www.divephotoguide.com/user/dailyday/
  • Развлечения — https://amara.org/en/profiles/profile/dailyday/
  • Туризм — https://www.onfeetnation.com/profile/DailyDay
  • Спорт — https://coderwall.com/dailyday
  • Животные — https://play.eslgaming.com/player/17143803/
  • Технологии — https://orcid.org/0000-0002-7099-4472
  • Дети — https://telegra.ph/Daily-Day-08-23
  • Домашнее хозяйство — https://www.hulkshare.com/dailyday
  • Строительство — https://www.inkshares.com/daily-day
  • IT — https://en.eyeka.com/u/dailyday
  •  

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий